معاون وزیر نیرو در امور انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ظرفیت تونل بادی مشترک ایران و افغانستان ۳۰ هزار مگاوات تخمین زده شده که ۲۵ هزار مگاوات سمت افغانستان و ۵۰۰۰ مگاوات سمت ایران است.
هرچند که در طول بیش از دو دهه گذشته که از احداث اولین نیروگاههای بادی کشور می گذرد، رشد این نیروگاهها آهنگی نسبتاً پیوسته و البته کند داشته و تنها پس از تصویب قانون خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر، این روند تا حدودی شتاب گرفته است اما به نظر می رسد که آینده این انرژی با توجه به ظرفیت های بالای کشور در این حوزه درخشان باشد.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اتفاق چشمگیری در رابطه با انرژیهای تجدیدپذیر در ایران رخ نداده است، گفت: شرکتهای خصوصی نیز به دلایل متعددی تمایلی برای ورود به این مهم ندارد چراکه از طرف دولت مورد حمایت قرار نگرفته و سرمایهگذاریشان ضمانت نمیشود ضمن آنکه تسهیلات در نظر گرفته شده برای آنها ناچیز است و به سختی وصول میشود.
در بسیاری از استانهای کشور هزاران هکتار زمین وجود دارد که از کمآبی رنج میبرند و کشاورزی دیگر در آنها امکان پذیر نیست؛ میتوان این تهدید را به یک فرصت تبدیل کرد. در صورتی که برنامهریزی و شرایط فراهم شود، میتوان بجای مزارع کشاورزی، مزارع خورشیدی احداث کرد و بجای بذر و نهال، پنلهای خورشیدی کاشت.
زیست آنلاین: مزرعه بادی Dogger Bank، یک سرمایه گذاری مشترک بین SSE Renewables و Equinor، برای تولید 190 توربین بادی برای پروژه بادی Dogger Bank A & B قراردادی را با GE Renewable Energy منعقد کرده است.
مطالعه جدیدی انجام شده است که نشان می دهد اگر دنیا می خواهد به انتشارات جهانی صفر برسد باید سالانه یک تا دو تریلیون دلار خرج کند. پول زیادی است. کدام شرکتها یا دولتها حاضر به چنین ولخرجیهایی خواهند شد؟
در سال های اخیر نگرش دنیا نسبت به تجدیدپذیرها تغییر کرده و این انرژی در مدار توسعه قرار گرفته است و توانسته بازار خوبی را نصیب خود کند، در این بین ایران نیز به این مهم توجه داشته و برنامه های متعددی را برای گسترش انرژی پاک در دستور کار دارد.
زیست آنلاین: مقامات لهستان گفتند این کشور قصد دارد روند عدم استفاده از زغال سنگ و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و سرمایه گذاری بر روی آنها را سرعت ببخشد تا هم با تغییرات اقلیمی مقابله کند و هم منبع انرژی مطمئن و پایداری داشته باشد.
جدای از موضوع آلاینده بودن سوختهای فسیلی، بخش قابل توجهی از چشم انداز آینده صنعت انرژی در جهان حول محور انرژیهای پاک میگردد و در این بین بسیاری از شرکتهای نفتی تلاش میکنند از این قافله باز نمانند. البته سؤال اینجاست که آیا میزان سرمایهگذاریها کافی بوده است یا خیر.
مدیرکل دفتر پتانسیلسنجی و ارزیابی منابع انرژیهای تجدیدپذیر، در حال حاضر 5 قرارداد نزدیک به بهرهبرداری در حوزه استانهای خراسان و سیستان و بلوچستان به منظور توسعه نیروگاههای بادی در دستور کار قرار دارد و تا پایان امسال این نیروگاهها نیز به شبکه برق کشور متصل خواهند شد.